YAMHA Erasmus+ Hrvatski

YAMHA Erasmus+
“Mentalno zdravlje i afirmativni pristupi u radu s LGBTIQ+ mladima” je Erasmus+ projekt koji za cilj ima ojačati kapacitete partnerskih organizacija iz Slovačke, Nizozemske, Irske, Grčke i Hrvatske u polju mentalnog zdravlja i afirmativnih pristupa u radu s LGBTIQ+ mladima te kreiranje EU mreže stručnjaka_inja, usavršavanje profesionalaca iz oblasti mentalnog zdravlja koji rade s LGBTIQ+ mladima. Nastojanja ovog projekta su razmjene dobrih praksi kroz razvoj inovativnih pristupa temeljenih na konceptu afirmativnog ili inkluzivnog mentalnog zdravlja kao alata za rad s mentalnim zdravljem LGBTIQ+ mladih u Europi.

Namely, lesbian, gay, bisexual, transgender, and other self-identified queer (LGBTQ) youth have higher rates of mental health issues than people in the general population. This could be due to neglect, lack of support, discrimination, trauma, abuse, etc that could potentially lead to poor mental health, suicide, substance abuse, anti-social behaviour, at risk sexual encounters, depression, stress, anxiety etc.

EU mreža podrške
Stoga se ovaj projekt bavi upravo ovim pitanjima kako bi kreirali EU mrežu podrške, zajednicu čiji fokus je na afirmativnim praksama u polju mentalnog zdravlja kao i mrežu vršnjačke podrške koji bi potencijalno mogli dovesti do povratka snage, moći, samopoštovanja, i samoprihvaćanje unutar ove skupine. Projekt YAMHA nastoji istražiti što postoji unutar EU konteksta, kako različite organizacije na EU razini mogu surađivati, rasti zajedno, učiti jedni od drugih i, naravno, kreirati resurse koji obuhvaćaju sve te prakse na jednom mjestu.

Uz izgradnju međunarodne zajednice i razmjenu znanja, bit će od koristi istražiti i prezentirati neke studije slučaja koje partneri i druge lokalne LGBTIQ organizacije provode. Stoga će projektni resursi tj. inovativni rezultati biti predstavljeni kao Vodič i serija edukativnih animiranih video zapisa o načinima kako koristiti različite afirmativne pristupe koji će biti distribuirani diljem EU i dostupni za korištenje organizacijama zainteresiranima za afirmativne pristupe mentalnom zdravlju LGBTIQ mladih.

Rad s kvir mladeži: Vodič za afirmativne pristupe mentalnom
zdravlju LGBTIQ+ mladihpreuzimanje.

image
https://www.qss.hr/wp-content/themes/hazel/
https://www.qss.hr/en/
#F15A23
style1
paged
Loading posts...
/home/lgbtcent/public_html/qss.hr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off

en_GBEN