
Prije mog odlaska natrag u Zagreb još sam htio provesti malo vremena s ekipom iz Kaštela, a kako god okreneš - druženje uz hranu i piće uvijek ispadne puni pogodak.
Za ono glavno je bilo lako... roštilj, problem je bio u osmišljavanju deserta. Trebalo mi je nešto što je brzo gotovo, fino, novo, lijepo :-)
Usred sezone mandarina nekako su mi se one same nametnule kao izbor. Sve ostalo je bila stvar trenutne inspiracije i namirnica iz Tomine kuhinje.
Za ono glavno je bilo lako... roštilj, problem je bio u osmišljavanju deserta. Trebalo mi je nešto što je brzo gotovo, fino, novo, lijepo :-)
Usred sezone mandarina nekako su mi se one same nametnule kao izbor. Sve ostalo je bila stvar trenutne inspiracije i namirnica iz Tomine kuhinje.
SASTOJCI Biskvit 3 jaja 3 žlice šećera 3 žlice oštrog brašna 3 žlice zobenih pahuljica namočenih u mlijeku 1 vrećica praška za pecivo Krema 5 dl soka od mandarina (oko 6-8 mandarina) 2 dl vode 4 žlice šećera 1 vrećica pudinga od vanilije 1 žlica glatkog brašna 125 g maslaca ....................... 3 dl slatkog vrhnja Vrijeme pripreme Priprema i hlađenje 180 min Težina pripreme lagano | PRIPREMA Biskvit 1 CIjela jaja i šećer dobro istucite 2 Dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano izmiksajte 3 Dodajte namočene zobene pahuljice i promješajte 4 Kalup za torte obložite papirom za pečenje i namažite ga maslacom. U pripremljeni kalup nalijte smjesu za biskvit i lagano poravnajte 5 Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta Krema 1 Zakuhajte sok od mandarina s 4 žlice šećera 2 U vodi razmutite puding i glatko brašno, dodajte u sok od mandarina i mješajte dok se puding ne zgusne. 3 U kremu dodajte maslac i ostavite na laganoj vatri stalno mješajući dok se sav maslac ne rastopi. 4 Vruću kremu prelijte preko biskvita i ostavite da se ohladi na sobnu temperatutu, pa ju stavite u hladnjak. 5 Na hladnu tortu dodajte tučeno vrhnje (zaslađeno šećerom u prahu prema vlastitom ukusu) i ukrasite mandarinama. recept by Marijo |