
Odeš u dućan ugledaš jednu namirnicu koju bi baš htio jesti i onda oko te namirnice osmisliš kompletan obrok :)
Ugledao u dućanu parmezan u komadu, dodao mu malo rajčica, malo mediteranskog duha i nešto vatre i evo ga!
Ugledao u dućanu parmezan u komadu, dodao mu malo rajčica, malo mediteranskog duha i nešto vatre i evo ga!
SASTOJCI 2 češnja češnjaka 1 glavica crvenog luka 4 rajčice 1/2 manjeg patlidžana 1 žličica pesta (Genovese) 1 žlica koncentrata od rajčice sol papar Vrijeme pripreme Priprema 25 min Težina pripreme jednostavno | PRIPREMA Na tavu stavite 2-3 žlice maslinovog ulja i lagano propirjajte sitno nasjeckani češnjak i krupnije nasjeckani luk. Dodajte patlidžan narezan na ploške i nakon par minuta rajčice narezane na četvrtine. Kad rajčice omekšaju dodajte pesto i koncentrat rajčice, posolite i popaprite, podlijte s čašom vode i pustite da se kuha 5-10 minuta. Skuhajte tjesteninu prema želji (tortelini, ili neka obična tjestenina). Tjesteninu prelijte umakom i dodajte tanko narezani ili naribani parmezan. recept by Marijo |