
Ako vam dosade klasični okusi našeg podneblja sa samo pokojom namirnicom koju vjerojatno i imate u svojem hladnjaku možete od klasične svinjetine dobiti nove okuse koji će razveseliti vaše i možda još nečije nepce.
SASTOJCI Marinada 1 žlica senfa 1 žlica meda 3 žlice Wochester umaka sol papar Svinjetina 500 g svinjskog buta, narezanog na tanke trakice 1 žličica čilija (mljeveni ili tucani) Vrijeme pripreme Priprema 10 min Mariniranje 60-120 min Pečenje 25-30 min Težina pripreme jednostavno | PRIPREMA Svinjetinu narežite na tanke trakice i stavite u posudu za mariniranje. Dodajte senf, med, Wochester umak, sol i papar i dobro promješajte. Pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 1-2 sata da odstoji. Na vruću tavu stavite maslinovog ulja, Izvadite svinjetinu iz marinade i prepržite ju, Podlijte ostatkom marinade i malo vode. Poklopite i pustite da se pirja 10-tak minuta poklopljeno na laganoj vatri. Povremeno mješajte. Dodajte čili Nakon 10-tak minuta podlijte još jednom čašom vode i ponovno poklopite. Za prilog skuhajte rižu. recept by Marijo |