
Kao prilog drugim jelina ili kao slani snack ove pogačice uvijek dobro prolaze.
SASTOJCI Za tijesto: 500g glatkog brašna kvasac sol malo šećera mlijeko voda Za punjenje: 1 glavica crvenog luka 1 rajčica 50g pancete Vrijeme pripreme oko 50 minuta Težina pripreme srednje | PRIPREMA U šalicu stavite malo mlake vode, dodajte malo šećera, žlicu brašna i kvasac i ostavite stajati 10tak minuta U posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto stavite brašno i posolite ga. Dodajte kvasac i umijesite tijesto podlijevajući mlakim mlijekom. Ostavite stajati dok ne udvostruči volumen. Priprema punjenja: Luk narežite na sitne kockice, Rajčice razrežite i izvadite sjemenke (vlažna sredina rajčice), a meso narežite na sitne kockice. Na malo maslinovog ulja popržite luk, rajčicu i na konckice narezanu pancetu i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Tijesto razvaljajte i izrežite na pravokutnike. Na svaki pravokutnik stavite malo punjenja, presavijte i pritisnite krajeve. Ostavite da malo odstoje. Na tavi na laganoj vatri zagrijte maslac i pecite počagice po par minuta sa svake strane dok ne dobiju smeđe-zlatnu boju. recept by Marijo |