
Spoj više različitih jela ukumponiranih u jednu zanimljivu cjelinu. Impresionirajte goste, prijatelje, ili onog posebnog nekog :)
SASTOJCI Za piletinu: 2 pileća filea 3 žlice riže 1 žlica smeđeg šećera 2 žlice crnog čaja Za rižoto: 1 mala šalica riže 2 male šalice pilećeg temeljca 1 dl bijelog vina pola kruške 100 g tvrdog sira 100 g mozzarele Vrijeme pripreme oko 50 minuta Težina pripreme složeno | PRIPREMA Piletinu posolite i zalijte s dvije žlice maslinovog ulja. Pustite da stoji oko 20 minuta. Posudu u kojoj ćete pripremati piletinu obložite aluminijskom folijom (u 2 sloja) i na to stavite mješavinu od 3 žlice riže, 1 žlice smeđeg šećera i 2 žlice crnog čaja kojeg ste prethodno malo namočili u mlakoj vodi. Prekrijte s još dva sloja aluminijske folije i gore položite pileće filee. Poklopite i zamotajte aluminijskom folijom kako bi dim i para što manje izlazili iz posude. Stavite na jaku vatru dok se smjesa u posudi ne zagrije, zatim vatru smanjite i zagrijavajte još otprilike 4-5 minuta. Ugasite plamen i ostavite poklopljeno još 15 minuta. U međuvremenu pripremite rižoto: Skuhajte rižu na pilećem temeljcu. Rižu nemojte skuhati do kraja već ju ostavite malo tvrđom. U posebnoj tavi na malo ulja propirjajte na kockice narezane kruške. Kad su se kruške malo omekšale podlijte ih bijelim vinom i pustite da alkohol ishlapi. Dodajte mozzarelu i tvrdi sir i mješajte dok se sirevi ne rastope. Dodajte rižu i dobro promješajte i još malo kuhajte dok se riža ne skuha do kraja. recept by Marijo |