QueerSportSplit
  • QSS
  • O nama
  • Aktivnosti
    • PlesnjaQ >
      • plesnjaQ-VIS
    • Plivanje
    • Domaćinstvo
    • Sport i pivo
    • Izleti i planinarenje
  • Članstvo
    • Zahtjev za produljenje članstva
  • Kontakt
Lajkajte plesnjaQ na fejsu!

Piletina dimljena na crnom čaju i rižoto od krušaka i sira

6/3/2014

0 Comments

 
Picture
Spoj više različitih jela ukumponiranih u jednu zanimljivu cjelinu. Impresionirajte goste, prijatelje, ili onog posebnog nekog :)

SASTOJCI

Za piletinu:
2 pileća filea
3 žlice riže
1 žlica smeđeg šećera
2 žlice crnog čaja

Za rižoto:
1 mala šalica riže
2 male šalice pilećeg temeljca
1 dl bijelog vina
pola kruške
100 g tvrdog sira
100 g mozzarele

Vrijeme pripreme
oko 50 minuta

Težina pripreme
složeno
PRIPREMA

Piletinu posolite i zalijte s dvije žlice maslinovog ulja. Pustite da stoji oko 20 minuta.

Posudu u kojoj ćete pripremati piletinu obložite aluminijskom folijom (u 2 sloja) i na to stavite mješavinu od 
3 žlice riže, 
1 žlice smeđeg šećera i 
2 žlice crnog čaja kojeg ste prethodno malo namočili u mlakoj vodi.
Prekrijte s još dva sloja aluminijske folije i gore položite pileće filee. 
Poklopite i zamotajte aluminijskom folijom kako bi dim i para što manje izlazili iz posude. 
Stavite na jaku vatru dok se smjesa u posudi ne zagrije, zatim vatru smanjite i zagrijavajte još otprilike 4-5 minuta. Ugasite plamen i ostavite poklopljeno još 15 minuta.

U međuvremenu pripremite rižoto:
Skuhajte rižu na pilećem temeljcu. Rižu nemojte skuhati do kraja već ju ostavite malo tvrđom. 
U posebnoj tavi na malo ulja propirjajte na kockice narezane kruške. Kad su se kruške malo omekšale podlijte ih bijelim vinom i pustite da alkohol ishlapi. Dodajte mozzarelu i tvrdi sir i mješajte dok se sirevi ne rastope. Dodajte rižu i dobro promješajte i još malo kuhajte dok se riža ne skuha do kraja.
recept by
Marijo
0 Comments



Leave a Reply.

    Author

    queerDomaćinstvo .

    Arhiva

    • Čokoladna trota s malinama
    • Košarice sa sirom i krumpirom
    • Torta od naranči i badema
    • Pečena piletina
    • Marinirane srdele s punjenim pogačicama i salatom
    • Punjene pogačice na maslacu
    • Piletina dimljena na crnom čaju i rižoto od krušaka i sira
    • Krem juha od brokule
    • Pečene paprike
    • Baba Ganoush - namaz od patlidžana
    • Tjestenina s rajčicama, patlidžanom i parmezanom
    • Punjene pileće roladice
    • Sorbet od limuna
    • Voćna pita i njene varijacije
    • Slatko ljuta svinjetina
    • Quiche Tomo
    • Qake - dugina torta
    • Marinirana piletina s roštilja
    • Torta od mandarina

    Categories

    All
    Deserti
    Juhe
    Meso
    Piletina
    Tjestenina
    Tradicionalno

    RSS Feed


Powered by Create your own unique website with customizable templates.