
Nema boljeg opisa za salatu od pečenih paprika od "jednostavno i fino".
Prije nekoliko godina mi je jedna jako draga makedonka objasnila te dvije-tri sitnice koju dobru pečenu papriku razlikuju od izvrsne.
Od tad u sezoni paprika u svaki roštilj ubacim i pokoju papriku i počastim se ovom delicijom.
Prije nekoliko godina mi je jedna jako draga makedonka objasnila te dvije-tri sitnice koju dobru pečenu papriku razlikuju od izvrsne.
Od tad u sezoni paprika u svaki roštilj ubacim i pokoju papriku i počastim se ovom delicijom.
SASTOJCI 8 paprika (crvena rog paprika) 2 češnja češnjaka maslinovo ulje crveni vinski ocat sol Vrijeme pripreme oko 30 minuta (plus vrijeme hlađenja) Težina pripreme jednostavno | PRIPREMA Izaberite mesnate zelenije paprike, operite ih i pecite sa svih strana na roštilju. Paprike okrećite hvataljkom a ne vilicom kako ih nebiste probušili. Pečene paprike stavite u posudu, poklopite i pustite da se malo ohlade (tek toliko da ih možete držati u rukama). Još tople paprike ogulite. vratite u posudu i ostavite u hladnjaku da se dobro ohlade. Hladne paprike razrežite po dužini na 4 dijela. Svaku papriku primite za peteljku i razrežete po dužini tako da sva četiri dijela ostanu pričvršćena za peteljku. Tekućinu iz paprike nemojte bacati nego ju skupite u posudu, stavite unutra paprike, posolite, dodajte malo maslinovog ulja i octa i još malo promješajte. |