• QSS
  • O nama
  • Aktivnosti
    • PlesnjaQ>
      • plesnjaQ-VIS
    • Plivanje
    • Domaćinstvo
    • Sport i pivo
    • Izleti i planinarenje
  • Članstvo
    • Zahtjev za produljenje članstva
  • Kontakt
Lajkajte plesnjaQ na fejsu!

Pečena piletina

03/23/2014

0 Comments

 
Picture
Pečeno pile je vjerojatno jedan od najtradicionalnijoh i najćešćih nedjeljnih ručkova u Hrvatskoj. A i u pripremi usitinu ne možete nešto pretjerano krivo napraviti. :)

SASTOJCI

1 pile (ili 1/2 pileta) - ovisi za koliko ljudi pripremate obrok
1 žlica meda
1 žličica senfa
1 žličica slatke crvene paprika
sok od 1/2 limuna
maslinovo ulje
sol
papar

Za prilog:
3-4 krumpira
2-3 šake graška
1 žlica maslaca
2 žlice soka od pečenja

Vrijeme pripreme
oko 20 minuta + oko 90 minuta za pečenje

Težina pripreme
jednostavno
PRIPREMA

U maloj zdjelici pomješajte med, senf, papriku, limunov sok, ulje, malo soli i papra.
Dodajte par kapi vode, tkoliko da dobijete smjesu dovoljno rijetku da njome možete namazati pile.
Pile operite, posolite iznuta i izvana prelijte prethodno napravljenom smjesom i dobro utrljajte. 
Pile stavite peći u zagrijanu pećnicu na laganu vatru (160°C) oko 45 minuta. 
Nakon 45 minuta u lim za pečenje stavite i 4 češnja češnjaka (cijela) i nastavite peći još 40tak minuta dok pile ne poprimi zlatno smeđu boju. 

Priprema priloga:
Krumpire operite i stavite kuhati (s korom) u zasoljenoj vodi. Kuhane krumpire izvadite, ogulite i grubo usitnite žlicom ili narežite na ploške.
Skuhajte grašak.
Na laganoj vatri rastopite 1 žlicu maslaca pomješanog sa sokom od pečenja, dodaljte zdrobljeni češnjak koji ste pekli s piletom lagano propržite.
Dodajte krumpir i grašak, posolite, popaprite i dodajte malo sjeckanog peršina. 
recept by
Marijo
 


Comments




Leave a Reply

    Author

    queerDomaćinstvo .

    Arhiva

    • Čokoladna trota s malinama
    • Košarice sa sirom i krumpirom
    • Torta od naranči i badema
    • Pečena piletina
    • Marinirane srdele s punjenim pogačicama i salatom
    • Punjene pogačice na maslacu
    • Piletina dimljena na crnom čaju i rižoto od krušaka i sira
    • Krem juha od brokule
    • Pečene paprike
    • Baba Ganoush - namaz od patlidžana
    • Tjestenina s rajčicama, patlidžanom i parmezanom
    • Punjene pileće roladice
    • Sorbet od limuna
    • Voćna pita i njene varijacije
    • Slatko ljuta svinjetina
    • Quiche Tomo
    • Qake - dugina torta
    • Marinirana piletina s roštilja
    • Torta od mandarina

    Categories

    All
    Deserti
    Juhe
    Meso
    Piletina
    Tjestenina
    Tradicionalno

    RSS Feed


Powered by Create your own unique website with customizable templates.