
Piletina uvijek dobro prolazi na roštiljima, ali ako vam je malo dosadila onako obična isprobajte ovu marinadu.
SASTOJCI Marinada 1 žlica meda 5 žlica blagog ketchupa sol papar mljeveni chili kajenski papar 10-tak listova svježeg bosiljka 1 limun peršinov list Piletina 6 pilećih bataka 6 pilećih krila ili jednostavno jedno pile izrezano na komade Vrijeme pripreme Priprema 10min Mariniranje 60-120 min Pečenje 25-30min Težina pripreme srednje | PRIPREMA U mužaru zgnječite listove bosiljka s limunovim sokom i malom žličicom soli (ako nemate mužar jednostavno žlicom u maloj zdjelici napravite isto). Dodajte med i ketchup i dobro izmješajte, pa dodajte ostale začine. Pileće batake razrežite uzdužno uz kost kako bi se lakše pekli. Posolite i popaprite. Meso premažite pripremljenom marinadom posložite u zdjelu i ostavite na hladnome da stoji sat-dva vremena. Pecite na laganoj vatri. Pazite!!! Med iz marinade se vrlo lako karamelizira i postane gotovo crn te je zbog toga potrebno piletinu peći što laganije. recept by Marijo |