
Kad vam na poslu poklone mikser i veliku teglu Nutelle za rođendan - 4 dana prije rođendana(!) jasno je da očekuju kolač :)))
Čokolada, mascarpone, maline uz puno miksanja - i evo ga!!
Čokolada, mascarpone, maline uz puno miksanja - i evo ga!!
SASTOJCI: Za biskvit: 5 srednjih jaja 5 žlica šećera 5 žlica oštrog brašna 125 g maslaca 150 g čokolade (70% kakaa) 1 vrećica vanil šećera 1 vrećica praška za pecivo Za meringue: 4 bjeljanjka 200 g šećera 1 žlica octa Za kremu: 500 g mascarponea 400 g Nutelle 500 g Malina | PRIPREMA Jaja, šećer i vanil šećer dobro istucite, dodajte rastopljeni maslac i čokoladu (uz stalno miješanje mikserom) Dodajte brašno pomješano s praškom za pecivo i lagano izmješajte špahtlom. Pecite u namašćenom kalupu za torte na 160°C oko 20-25minuta Meringue pripremite od 4 bjeljanjka koja dobro istučete uz prstohvat soli, dodavajte žlicu po žlicu šećera i miješajte na najvećoj brzini dok se sav šećer ne rastopi. Na kraju dodajte žlicu octa. Na papiru za pečenje nacrtajte krug veličine kalupa za pečenje i špricom/vrećicom (od sredine prema van) rasporedite dobivenu smjesu po papiru za pečenje. Pecite oko 60 minuta na 130°C. Nakon 60 minuta pećnicu ugasite, otvorite i ostavite meringue unutra da se ohladi Kremu pripremite od mascarpone sira i Nutelle miješajući ta dva sastojka. Ohlađeni biskvit poravnajte i prerežite na dva jednaka dijela. Na jedan dio špricom rasporedite kremu (od sredine prema van), na to stavite ohlađeni meringue, dodajte novi sloj kreme i poklopite drugom polovicom biskvita. Na vrh u tanjem sloju nanesite kremu i po vrhu posložite maline. Recept by Marijo |