O NAMA

Queer Sport Split (QSS) nastala je kao neformalna inicijativa 2005, a od 2011. službeno je registrirana kao udruga. Na svojim počecima .kroz sport, rekreaciju i društvene aktivnosti djeluje na osnaživanju lokalne LGBTIQ zajednice te zagovaranju LGBTIQ prava. Tijekom posljednjih nekoliko godina organizacija se pozicionirala kao jedina udruga na području grada Splita s ciljem pružanja psihosocijalne podrške i podrške žrtvama nasilja i diskriminacije te provođenja grupne podrške, programa osobnog rasta i razvoja te vršnjačke podrške. Na međunarodnom nivou organizacija je provela i još provodi niz partnerskih projekata kroz program Eurpske komisije Erasmus+, u poljima od inkluzivnog sporta do psihosocijalne podrške. 

Od 2019. udruga je i članica LGBT Centra Split koji predstavlja društveno-kulturni centar lokalne LGBTIQ zajednice. Platforma LGBT Centra Split djeluje na vrijednostima inkluzivnosti, tolerancije, nenasilja, antifašizma i querfeminizma. Organizacije civilnog društva uključene u Platformu osim Queer Sport Split su Domine, queerANarchive, Platforma Doma mladih, Uzgon i Split Pride.

NAŠE VRIJEDNOSTI

Od 2019. udruga je i članica LGBT Centra Split koji predstavlja društveno-kulturni centar lokalne LGBTIQ zajednice. Platforma LGBT Centra Split djeluje na vrijednostima inkluzivnosti, tolerancije, nenasilja, antifašizma i querfeminizma. Organizacije civilnog društva uključene u Platformu osim Queer Sport Split su DominequeerANarchivePlatforma Doma mladihUzgon i Split Pride.

NAŠA MISIJA

Tijekom posljednjih nekoliko godina organizacija se pozicionirala kao jedina udruga na području grada Splita s ciljem pružanja psihosocijalne podrške i podrške žrtvama nasilja i diskriminacije te provođenja grupne podrške, programa osobnog rasta i razvoja te vršnjačke podrške. Na međunarodnom nivou organizacija je provela i još provodi niz partnerskih projekata

NAŠE VJEŠTINE
SPORT
95%
SAVJETOVANJE
85%
SURADNJA
70%
ZAGOVARANJE
65%

Naš tim

Psihosocijalno savjetovanje

U našem savjetovalištu, u sigurnom okruženju i sa stručnim osobama dobit ćeš svu potrebnu podršku. Usluge savjetovališta su besplatne. U savjetovalištu ti je osigurana povjerljivost i zaštita identiteta, te se vodimo načelom poštivanja različitosti.

image
http://www.qss.hr/wp-content/themes/hazel/
http://www.qss.hr/hr/
#F15A23
style1
paged
Loading posts...
/home/lgbtcent/public_html/qss.hr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off

hrHR